Januari 2020 – WordPress plug-in security update
In de afgelopen tijd is er weer het een en ander gebeurd in de WordPress (plug-in) community. In deze post lees je informatie over de plug-ins InfiniteWP Client, WP Database Reset en Code Snippets.
In de afgelopen tijd is er weer het een en ander gebeurd in de WordPress (plug-in) community. In deze post lees je informatie over de plug-ins InfiniteWP Client, WP Database Reset en Code Snippets.
Waarom zou je voor Linux kiezen, als Windows ook een optie is?
Met WordPress een website maken is simpel. Die website bijhouden, is wat anders. Met deze 7 tips wordt het net een stukje makkelijker.
Met de enorme populariteit van WordPress, kan dit platform natuurlijk niet ontbreken in onze serie. In dit vierde deel en afsluiting van onze SEO-maand krijg je de beste tips om jouw WordPress site zoekmachine klaar te stomen.
Vanaf nu is PHP 7.0 officieel niet meer ondersteund. Dat wil zeggen dat je weer aan de bak mag. Of moet. Of dat je ons aan het werk zet, dat mag ook.
Het zal niemand ontgaan zijn dat we bij Flexwebhosting ons shared hosting platform flink aan het upgraden zijn. Daar komt het een en ander bij kijken en, hoewel er zo veel meer mogelijkheden ontstaan, betekent het ook dat er afscheid genomen moet worden van sommige websites. Gewoon, omdat ze te oud zijn. Maar als we het hebben over voordelen, wat bedoelen we daar dan mee? Onder andere snelheid, stabiliteit en veiligheid zijn hier belangrijke pijlers.
Sinds de oorspronkelijke release op 13 juli 2004 – bijna 14 jaar geleden! – heeft de 5de versie van PHP zich stevig genesteld in de programmerende IT-wereld. Met bijna 200 patches verdeeld over 6 minor versies is het de basis geweest voor enorm veel websites en applicaties. Helaas niet voor lang meer.
De afgelopen week stond de halve wereld weer eens op z'n kop. Door een bepaalde manier van werken, kan er via de processor toegang worden gekregen tot het geheugen. En tja, dat geheugen he. Daar staat dan weer van alles en nog wat in opgeslagen. Wachtwoorden bijvoorbeeld...
PHPMailer is een bekend en wijd gebruikt script om het verzenden van e-mails vanuit websites, bijvoorbeeld contactformulieren of bestel-bevestigingen, gemakkelijk mogelijk te maken. Afgelopen december werd bekend dat er een lek in PHPMailer was geslopen, waardoor onbekenden de scripts konden misbruiken om SPAM e-mail mee te verzenden.
De afgelopen paar dagen / weken is er flink wat ophef in de IT-wereld. Door een lek in bepaalde versies van encryptie-software OpenSSL, kan belangrijke en gevoelige informatie worden achterhaald van de server. Flexwebhosting hostingservers maken geen gebruik van de specifieke OpenSSL-versies waarin dit lek aanwezig was, uw gegevens zijn dus niet gecomprimiteerd. In dit artikel leggen we uit wat deze 'Heartbleed Bug' nu eigenlijk is.