Vandaag werden wij er van op de hoogte gebracht dat er valse facturen in omloop zijn, welke afkomstig lijken te zijn van Flexwebhosting, FXW of Anony Produkties. Deze zijn NIET van ons!
De e-mails worden verstuurd met valse gegevens, bevatten geen logo of juiste contactgegevens van Flexwebhosting en zijn vergezeld van een Word-document (.doc of .docx). Dit document bevat een virus en mag dus NIET geopend worden. In de e-mail zelf wordt een factuurnummer genoemd wat begint met een # en gevolgd wordt door een combinatie van letters en cijfers. De bedragen vallen vaak hoger dan €2000,00 uit.
Facturen of herinneringen van Flexwebhosting zijn voorzien van een bijlage in PDF formaat en zullen te allen tijde de correcte contact- en adresgegevens bevatten. Deze vindt u terug op de contactpagina op onze website. Daarnaast bestaan onze factuurnummers enkel uit cijfers en beginnen de facturen van dit jaar met de cijfers 16.
Nogmaals, de bijlage bevat een virus en mag NIET geopend worden. Heeft u de bijlage toch geopend? Dan willen wij u adviseren om zo snel mogelijk een volledige systeemscan uit te voeren met een up-to-date virusscanner en belangrijke bestanden te back-uppen. Omdat deze berichten niet afkomstig zijn van ons, kunnen wij u niet assisteren met het beveiligen van uw apparaten. We raden u aan om in dat geval een computer beheerder in te schakelen. Flexwebhosting kan niet aansprakelijk gesteld worden voor eventuele schade aan de computer of andere nadelige effecten door het openen van de bijlage.
Mocht u nog vragen hebben of twijfelen over de juistheid van een factuur, kunt u deze als bijlage doorsturen naar abuse@flexwebhosting.nl. Onze collega’s controleren graag voor u of het inderdaad een valse factuur betreft.
— UPDATE woensdag 29 juni —
Inmiddels is er nog een partij het slachtoffer geworden van valse incassobrieven. Syncasso, een officieel incassobureau, maakt op op hun eigen website melding van vals verstuurde incasso e-mails. De opdrachtgever van deze incasso’s zou Domeinregistratie Nederland zijn. Deze partij is inmiddels natuurlijk bekend als een bedrijf met een nogal twijfelachtige handelswijze, zoals we ook al vaker over geschreven hebben (zie bijvoorbeeld dit of dit artikel).
Ontvangt u dus een incasso e-mail van Syncasso, is deze niet van ons afkomstig. Wanneer wij overgaan tot een incasso-procedure, maken wij gebruik van bureau’s ISB of DAS. Twijfelt u over de echtheid, volg dan het advies van Syncasso en stuurt u de e-mail ter verificatie door aan communicatie@syncasso.nl.
Dit artikel is geplaatst op 07 juni 2016. Het kost je ongeveer 2 minuten om het te lezen.